Terbiyeli Tavuk Haşlama
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 adet defne yaprağı
- 5 bardak su (üzerini geçecek kadar)
- İsteğe bağlı maydanoz
Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 5 yemek kaşığı su
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates, havuç, soğan kabuğu soyulur orta büyüklükte doğranır.
- Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ısıtılır.
- Isınan yağın içine tavuk bagetler konulur 1-2 dakika kavrulur.
- Patates, havuç, soğanlar eklenir karıştırılır.
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber eklenir.
- Uzerini geçecek kadar yaklaşık 5 su bardağı su eklenir karıştırılır.
- Defne yaprağı eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır.
- 45 dakika pişirilir. Son 2 dakikasında terbiye için gereçler karıştırılır ve yavaşça terbiyesi eklenir. Servis öncesi maydanozla süslenir.Afiyet olsun 🩷.
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









