Terbiyeli Tavuk Haşlama

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 5 bardak su (üzerini geçecek kadar)
  • İsteğe bağlı maydanoz

Terbiyesi için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 5 yemek kaşığı su

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates, havuç, soğan kabuğu soyulur orta büyüklükte doğranır.
  2. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ısıtılır.
  3. Isınan yağın içine tavuk bagetler konulur 1-2 dakika kavrulur.
  4. Patates, havuç, soğanlar eklenir karıştırılır.
  5. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber eklenir.
  6. Uzerini geçecek kadar yaklaşık 5 su bardağı su eklenir karıştırılır.
  7. Defne yaprağı eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır.
  8. 45 dakika pişirilir. Son 2 dakikasında terbiye için gereçler karıştırılır ve yavaşça terbiyesi eklenir. Servis öncesi maydanozla süslenir.Afiyet olsun 🩷.

Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Gofretli Soğuk Kahve
Bol Malzemos Pizza
Özbek Pilavı (Semerkand Usulü)
Cinnamon Rool
Borcamda Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi (Tam Kıvamında)
Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Hdabla | © 2025 |