Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram taze bamya
  • 1 adet orta uzunluk soğan (ince ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük uzunluk domates (kabuğu soyulmuş rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ince ince doğranmış)
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamya yıkanır süzülür.
  2. Bamyaların sap kısmı huni halinde kesilir. ( bamya soyucu ya da bıçak yardımıyla).
  3. Tavaya zeytinyağı konulur.
  4. Soğan sarımsak eklenir 2 dakika kavrulur.
  5. Rendelenmiş domates eklenir birkaç dakika daha kavrulur.
  6. Bamya, yarım limon suyu, kesme şeker, tuz eklenir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılır. 7-8 dakika pişirilir. Afiyet olsun 🩷.

Zeytinyağlı Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye (Kakaolu)
Patetes Yatağında Patlıcan
Starbucks Kurabiyesi
Haşlamadan Brokoli Salatası (Çiğden)
Granül Kahveli Islak Kurabiye
Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Sebze Yemeği
Hdabla | © 2025 |