Zeytinyağlı Bamya
Zeytinyağlı Bamya Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram taze bamya
- 1 adet orta uzunluk soğan (ince ince doğranmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük uzunluk domates (kabuğu soyulmuş rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ince ince doğranmış)
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bamya yıkanır süzülür.
- Bamyaların sap kısmı huni halinde kesilir. ( bamya soyucu ya da bıçak yardımıyla).
- Tavaya zeytinyağı konulur.
- Soğan sarımsak eklenir 2 dakika kavrulur.
- Rendelenmiş domates eklenir birkaç dakika daha kavrulur.
- Bamya, yarım limon suyu, kesme şeker, tuz eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılır. 7-8 dakika pişirilir. Afiyet olsun 🩷.
Zeytinyağlı Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







