Ev Yapımı Tarhana

Ev İmali Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 kg süzme yağlı yoğurt
  • 3 kg tarhana unu
  • 1 kg olağan buğday unu
  • 1 kg kuru soğan
  • 1 kg yeşil biber
  • 1.5 kg kırmızı kapya biber
  • 2 kg domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 1 demet dereotu
  • 10 adet iri sarımsak
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • İstediğinize nazaran tuz

Ev İmali Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün sebzelerimizi çok ince olacak halde robottan çekiyoruz.
  2. Geniş ve büyük bir tencere yada öbür bir kaba robottan çektiğimiz tüm gereçleri alıyoruz.
  3. Daha sonrasında üzerine süzme yoğurdumuzu ve tarhana unu ve unumuzu ekliyoruz.
  4. Ardından baharatlarımızı ekliyor ve tuzunu bakarak ayarlıyoruz.
  5. Karıştırma kabımızı nekadar büyük tutarsak okadar düzgün zira 3 günlük bir ekşitme sürecinde fermente olan gereçler kabarma yapabiliyor.
  6. Bu karşımı çok hoş bir biçimde yoğurmamız karıştırmamız lazım.
  7. Ardından tarahanamızı ekşitmek için 3 gün dinlendiriyoruz.
  8. Dinlendirme evresinde daima karıştırmamız gerekiyor. Günde 6 7 kez karıştırmak lazım 3 gün bu biçimde devam edelim.
  9. 3 günün sonunda sabahın erken saatlerinde (ben 6da yapıyorum bu işlemi) hiç kullanmadığımız pak bir çarşaf yada sofra örtüsü olabilir. Güneşli bi yere seriyoruz.
  10. Tarhanamızı yemek kaşığı yardımıyla bi kaşık alarak örtünün üzerine döküyoruz.
  11. Döktüğümüz her tarhanayı yatsı halde düzeltiyoruz ortalarda boşluk olacak formda birbirine yapıştırmadan tüm tarhanımızı kaşıkla döküyoruz.
  12. Bu süreç sonrasında 2 -3 saat tarhananın kendini çekmesini bekliyoruz ortalarda denetim ediniz.
  13. Kendini çeken tarhanayı bilakis çevirip birde otarafını kurutuyoruz bu bu süreç çok katı kupkuru olmayacak nemli formda yapılacak.
  14. İki tarafıda birebir formda olan nemli olan tarhanamız elimizle ufalamaya başlıyoruz.
  15. Daha sonrasında bakır yada çelik kevgirden elimizle eliyoruz tarhanamızı elediğimiz tarhanayı tepsilere koyarak 1 hafta kurutuyoruz sonrasında cam bi kavanozda saklayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Ev Üretimi Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Depresyon Pastası
Pilav Üstü Tavuk
Tavada Lavaş Tost
Patlıcan Musakka
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak)
Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü)
Hdabla | © 2025 |