Domatesli Erişte Pilavı

Domatesli Erişte Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 2 adet orta uzunluk domates (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domatesli Erişte Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağlar konulur eritilir.
  2. Domates salçası konulur 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Rendelenmiş domates eklenir. 2-3 kere karıştırılır.
  4. Tencerenin kapağı kapatılır. Domatesler yumuşayıp yavaşça suyunu çektiğinde erişteler eklenir 3-4 kere karıştırılır.
  5. Son olarak tuz ve kaynar su eklenir 12-15 dakikada pişer. Afiyet olsun 🩷.

Domatesli Erişte Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcahamam Yöresi)
Her Şekle Girebilen Kurabiye
Muhallebili Kadayıf
Fıstıklı Sable Kurabiye
Annemin Nevzine Tatlısı
Tavuk ve Karides Paella
Hdabla | © 2025 |