Ev Yapımı Baklava

Ev Üretimi Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 buçuk su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 damla limon suyu

Son olarak üzerine gezdirmek için;

  • 250 grm tereyağı yahut margarin (ben margarin kulandım)

Ev Üretimi Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur gereçlerini bir kaba alıyoruz.
  2. Bütün malzemeyi kaba koyduktan sonra azar azar unu ekleyelim.
  3. Hamurumuzu yoğuralım yoğurulma hamurumuz kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
  4. Hazır olan hamuru 20 dakika dinlendirelim.
  5. Dinlenen hamurumuzu 18 beze ye ayırıp nişasta yardımıyla açmaya başlayalım 3 kat olarak ortalarına nişasta sürülerek açalım en alt kata 10 kat açtığımız yufkaları serip cevizimizi serpelim.
  6. Sonra üst katta sekiz kat açtığımız yufkaları dizelim ,üstüne erittiğimiz tereyağı yahut margarini sörüp fırınlayalım anlayalım.
  7. Şerbetimizin gereçleri karıştırıp ocağın üstünde alalım. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  8. Baklavamızı 180 derecelik ısıtılmış fırına koyalım.
  9. Kızarmış birinci sıcağı çıkmış baklavamıza soğuk şerbet dökelim afiyet olsun.

Ev Üretimi Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Ispanaklı Enfes Poğaça
Mantar Soslu Makarna
Cheesy Havuçlu Kek
Sütlü Kahve
Orman Meyveli Crumble Kek (Videolu)
Patatesli Yumurta (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Hdabla | © 2025 |