Mantar Poğaça
Mantar Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un
Üzerindeki sos için:
- Yarım su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
Mantar Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm malzemeyi karıştıralım ve 45 dk mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru elimizle havasını alıp 16 bezeye bölelim.
- Kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayalım ve bezeleri içine yerleştirelim.
- Kalıpta mayalanması için 30 dk bekletelim.
- Şiştikleri vakit sos gereçlerini karıştıralım ve üzerlerine yayalım.
- Önceden ısınmış 190 derece fansız alt üst ayarda üzerleri pişene kadar pişirelim.
Mantar Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







