Mantar Poğaça

Mantar Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4 su bardağı un

Üzerindeki sos için:

  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya

Mantar Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm malzemeyi karıştıralım ve 45 dk mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamuru elimizle havasını alıp 16 bezeye bölelim.
  3. Kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayalım ve bezeleri içine yerleştirelim.
  4. Kalıpta mayalanması için 30 dk bekletelim.
  5. Şiştikleri vakit sos gereçlerini karıştıralım ve üzerlerine yayalım.
  6. Önceden ısınmış 190 derece fansız alt üst ayarda üzerleri pişene kadar pişirelim.

Mantar Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Guacamole (Avokado Ezmesi)
Fırın Sütlaç
Hünkar Beğendi
Karpuzlu Milksake ️
Patates Püreli Köfte
Mandalinalı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |