Lazanyadan Mantıya Yeni Dokunuş
Lazanyadan Mantıya Yeni Dokunuş Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 yaprak lazanya
- 150 gr kıyma
- 1 adet sivri biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu sos için;
- 1 kase yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı su
Kırmızı sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş rendelenmiş sarmısak
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıcak su
Lazanyadan Mantıya Yeni Dokunuş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma tavaya alınır,suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Olabildiğince ufak doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak ve sivri biber zeytinyağı ile birlikte tavaya alınır.
- Sebzeler pişene kadar kavrulur.
- Salça ve baharatları tereyağı ile birlikte bu basamakta eklenir.
- Domates ek edilir ve 3,4 dk bu halde pişirilir.
- Lazanya yaprakları iri olacak biçimde kırılır, materyallere eklenir, bir fiske tuz serpilir, bir büyük çay bardağı sıcak su ek edilir.
- Tencerenin kapağı kapatılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Diğer taraftan bir kase yoğurda biraz su ve tuz ekleyerek özenir yani çırpılır.
- Toz biber sos için ,yağlar küçük bir tavaya alınır eritilir üzerine salça ve sarmısak ekleyip kokusu çıkana kadar kavrulur toz biber atılır 1 dk bu biçimde kavrulur suyu verilir ve ocağın altı kapatılır.
- 10 dk dinlenmiş lazanya servis tabağına alınır üzerine evvel yoğurt sonra kırmızı yağ gezdirilir.
- Damak tadınıza nazaran en son pul biber nane ya da mantıya yakıştırdığınız farklı baharatları serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun kendinize ellerime sıhhat demeyi unutmayın lütfen 🤗 sevgiler ❤️.
Lazanyadan Mantıya Yeni Dokunuş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














