Köfte Harcı Olmadan Izgarada Anne Köftesi

Köfte Harcı Olmadan Izgarada Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan
  • 1 adet rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Yaklaşık 2 su bardağı ince çekilmiş bayat ekmek (bunu denetimli olarak ekleyebilirsiniz)
  • 1 tutam karabiber
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam kekik
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Köfte Harcı Olmadan Izgarada Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri ekleyip köfte kıvamımız sakız kıvamı alana kadar yoğuruyoruz.
  2. Mutlaka yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz, akabinde köftelerimizi ince olacak biçimde avuç içinde bastırarak yuvarlıyoruz.
  3. Köftelerin ince tutulmasının nedeni ızgarada içinin ve dışının güzelce tıpkı ölçüde pişmesini sağlamak ızgara telinizi evvelden yağlarsanız yapışmaz.
  4. Hazırladığımız köfteleri ızgaramıza dizerek pişiriyoruz. Böylece kızartmadan daha sağlıklı bir anne köftesi elde etmiş oluyoruz. Afiyet olsun.

Köfte Harcı Olmadan Izgarada Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kramsantili Kurabiye
Yulaf Lapası
Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Pamuk Gibi Trileçe Tarifi (Videolu)
Zeytinyağlı Mantar Kavurma
Tiramisu (Borcamda)
Hdabla | © 2025 |