Cennet Çorbası
Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet haşlanmış baget
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için:
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 yemek kaşığı tereyağı tencereye koyulur eritilir.
- Eriyen yağın üzerine 3 yemek kaşığı mısır unu konulur daima karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.
- Doğranmış patates, soğan, sarımsak doğranır unun üzerine eklenir.
- Tuz, karabiber, tavuk suyu konur.
- Sıcak su eklenir orta ara karıştırılarak pişirilir patatesler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilir.
- Üzerine tava içinde tereyağı eritilmiş kırmızı toz biber dökülür. Afiyet olsun 🩷.
Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







