Orman Meyveli Porsiyonluk Çörekler
Orman Meyveli Porsiyonluk Çörekler Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- 125 gram az yağlı quark
- 70 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 60 ml sıvı yağ
- 80 ml süt
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 250-300 gram un (un’ u birden eklemeyin yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 60 gram şeker
- 125 gram az yağlı quark
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 300 gram orman meyveleri karışımı
Orman Meyveli Porsiyonluk Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını evvelce 180°c’ye ısıtın.
- Un, kabartma tozu ve şekeri bir kapta karıştırın.
- Quark, sıvı yağ ve sütü ekleyin. Tüm malzemeyi kısa yoğurun. Çok fazla yoğurmanıza gerek yok.
- Hafifçe unlanmış tezgâhta hamuru 8-9 modüle bölün.
- Her parçayı yaklaşık 12 cm çapında açın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sütü çırpın ve hamurların üzerine fırçalayın.
- Quark, nişasta ve şekeri karıştırın, bu kremayı çöreklerin ortasına sürün.
- Üzerine meyveleri yerleştirin.
- Yaklaşık 18-20 dakika pişirin. Fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri serpin. Afiyet olsun❤️.
Not: quark yerine opsiyonel katı yoğurt yahut labne kullanabilirsiniz.
Orman Meyveli Porsiyonluk Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












