Orman Meyveli Porsiyonluk Çörekler

Orman Meyveli Porsiyonluk Çörekler Tanımı İçin Malzemeler

Taban için:

  • 125 gram az yağlı quark
  • 70 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 60 ml sıvı yağ
  • 80 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 250-300 gram un (un’ u birden eklemeyin yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 60 gram şeker
  • 125 gram az yağlı quark
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 300 gram orman meyveleri karışımı

Orman Meyveli Porsiyonluk Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını evvelce 180°c’ye ısıtın.
  2. Un, kabartma tozu ve şekeri bir kapta karıştırın.
  3. Quark, sıvı yağ ve sütü ekleyin. Tüm malzemeyi kısa yoğurun. Çok fazla yoğurmanıza gerek yok.
  4. Hafifçe unlanmış tezgâhta hamuru 8-9 modüle bölün.
  5. Her parçayı yaklaşık 12 cm çapında açın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sütü çırpın ve hamurların üzerine fırçalayın.
  7. Quark, nişasta ve şekeri karıştırın, bu kremayı çöreklerin ortasına sürün.
  8. Üzerine meyveleri yerleştirin.
  9. Yaklaşık 18-20 dakika pişirin. Fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri serpin. Afiyet olsun❤️.

Not: quark yerine opsiyonel katı yoğurt yahut labne kullanabilirsiniz.

Orman Meyveli Porsiyonluk Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Etli Patates
Gelin Çantası
Teretür Mezesi
Dereotlu Mayasız Poğaça
Tavuk
Lahmacun (Tavada)
Hdabla | © 2025 |