İncir Reçeli
İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 8 kilo beyaz incir
- 4 kilo şeker
- Yarım limon
İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk öncelikle incirlerimizi güzelce yıkıyoruz.
- Daha sonra damak zevkinize nazaran 4 e ya da 2 ye bölüyoruz.
- Tüm olarak da tercih edebilirsiniz.
- Daha sonra üzerine şekeri ekleyip bir gece boyunca buzdolabında bekletiyoruz.
- Kısık ateşte olacak halde reçelimizi orta ara karıştırarak kaynatıyoruz.
- Üzerinde oluşan köpükleri de bir süzgeç ya da kaşık yardımıyla alıyoruz.
- Kaynadıktan sonra limonu sıkıyoruz ve bir yarım saat daha kaynamaya bırakıyoruz.
- Bir tabağın üzerine kaşıkla alıp damlattığımızda akışkan bir kıvam olmuyorsa ocağın altını kapatıp kavanozlayabiliriz. Servise hazır.
İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









