Güneş Poğaça

Güneş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket instant toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İç materyaller:

  • Sürmelik çikolata
  • Peynir+maydanoz
  • Haşlanmış ve salçayla kavrulmuş patates

Güneş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabımıza bir ölçü un,maya ve şekeri dökelim karıştıralım.
  2. Unun ortasını çukur yapalım sıvı yağ,su,süt ve tuzu ekleyip yoğuralım.
  3. Yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edecek kadar un eklemesi yapalım akabinde yarım saat kadar dinlendirelim.
  4. Dinlenme süreci bitince hamuru iki eşit kesime ayıralım.Ve birebir boyutlarda açalım.
  5. Börek hamuru üzere ince olmayacak sonuç itibariyle tepsi poğaçası olacak fotoğraftaki üzere açtığımız hamurun üzerine iç materyalleri yayalım .
  6. En son öteki parçayı da hamurumuzun üzerine kapatarak fotoğraflardaki üzere şekillendirelim.
  7. 190 derece de kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Güneş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kupta İki Renkli Tatlı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tarifi
Tavuklu Bezelye
Tam Kıvamında Aşure Tarifi
Lokum Kek
Hdabla | © 2024 |