Kuru İncir Tatlısı
Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 9 adet kuru incir
- Sıcak su
- 5 adet ceviz içi
- Yarım su bardağı toz şeker (benim şekerim çok tatsızdı 1 su bardağı kullandım)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Kaymak
- Dondurma
- Krem şanti
- Toz fıstık
Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru incirlerimi sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra saplarını bıçak yardımıyla kopardım.
- Ortalarına cevizin yarısını yerleştirip yayvan bir tavaya dizdim.
- Üzerine toz şeker ve suyu ekledim.
- Kaynanayana kadar orta ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirdim.
- Yumuşayan incirlerimi ocaktan aldım üzerini süsleyip servis ettim.
Kuru İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















