Orman Meyveli Turta

Orman Meyveli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gram soğuk tereyağı
  • 300 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz

İç dolgu için:

  • 500 gram donmuş orman meyvesi
  • 1 paket vanilyalı puding (toz hâlinde)
  • 1 çay bardağı toz şeker

Orman Meyveli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  2. Hamurdan birazını kenara ayıralım (üzeri için).
  3. Kalan hamuru merdane ile açalım ve tart kalıbına yerleştirelim.
  4. Meyveleri, puding tozunu ve şekeri bir kapta karıştıralım.
  5. Bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökelim.
  6. Ayırdığımız hamuru küçük modüller hâlinde üzerine serpiştirelim.
  7. Fırını 175°c’ye ayarlayalım  (alt-üst ayar). Turtayı yaklaşık 45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Soğuduktan sonra dilimle ve yanında dondurma ile servis edebilirisiniz! ❄️🍦

Orman Meyveli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Brokoli Çorbası
Yağ Çekmeyen Mücver Tarifi
Yalancı Su Böreği
Krep Sarma (Makber)
Soya Soslu Tavuk
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |