Orman Meyveli Turta
Orman Meyveli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 150 gram soğuk tereyağı
- 300 gram un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 fiske tuz
İç dolgu için:
- 500 gram donmuş orman meyvesi
- 1 paket vanilyalı puding (toz hâlinde)
- 1 çay bardağı toz şeker
Orman Meyveli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Hamurdan birazını kenara ayıralım (üzeri için).
- Kalan hamuru merdane ile açalım ve tart kalıbına yerleştirelim.
- Meyveleri, puding tozunu ve şekeri bir kapta karıştıralım.
- Bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökelim.
- Ayırdığımız hamuru küçük modüller hâlinde üzerine serpiştirelim.
- Fırını 175°c’ye ayarlayalım (alt-üst ayar). Turtayı yaklaşık 45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra dilimle ve yanında dondurma ile servis edebilirisiniz! ❄️🍦
Orman Meyveli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















