Erik Suyu

Erik Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg – 1 kg ortası dondurulmuş kırmızı erik
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 lt su

Erik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dondurulmuş eriklerimizi süzgeçe koyup bir sudan geçirelim öncelikle daha sonra tencereye alalım.
  2. Şekerimizi ve suyu ek edelim ve kaynatmaya koyulalım.
  3. Kaynayana kadar da orta ara karıştıralım.
  4. Kaynamaya başladığınızda eriklerden anlarsınız bir renk değişiyor.
  5. Daha sonra kaynayan eriklerimizi koyacağınız şişeye aktaralım.
  6. Bunu not olarak geçiyorum. İsteğe nazaran yapabilirsiniz ben erikleri 2. Sefer bir daha kaynatıyorum şeker koymadan üstünü su geçecek halde bir defa daha kaynatıp erik suyumun içerisine ek ediyorum 1. 5- 2 lt toplam erik suyu elde ediyorum. Biz o kadar çok seviyoruz ki öteki şişe çabucak bitti 😇 herkese afiyet olsun.

Erik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Baget (Tom ve Jerry’nin Meşhur Tavuk Bageti)
Sütlaç
Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler)
Yufka Mantısı
Şekerpare
Tiritli Köfte
Hdabla | © 2025 |