Erik Suyu
Erik Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg – 1 kg ortası dondurulmuş kırmızı erik
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 lt su
Erik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş eriklerimizi süzgeçe koyup bir sudan geçirelim öncelikle daha sonra tencereye alalım.
- Şekerimizi ve suyu ek edelim ve kaynatmaya koyulalım.
- Kaynayana kadar da orta ara karıştıralım.
- Kaynamaya başladığınızda eriklerden anlarsınız bir renk değişiyor.
- Daha sonra kaynayan eriklerimizi koyacağınız şişeye aktaralım.
- Bunu not olarak geçiyorum. İsteğe nazaran yapabilirsiniz ben erikleri 2. Sefer bir daha kaynatıyorum şeker koymadan üstünü su geçecek halde bir defa daha kaynatıp erik suyumun içerisine ek ediyorum 1. 5- 2 lt toplam erik suyu elde ediyorum. Biz o kadar çok seviyoruz ki öteki şişe çabucak bitti 😇 herkese afiyet olsun.
Erik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








