2 Kişilik Pizza

2 Kişilik Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 – 3,5 su bardağı un
Tabanı için:
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk
- Yeşil biber
- Kapya biber
- Konserve yahut donmuş mısır
2 Kişilik Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvılar, maya ve şekeri karıştırılarak aktive edin.
- Yağ ve tuzu akabinde da azar azar unu ekleyip yoğurun.
- Hamuru yarım saat dinlenmesi için bekletin.
- Mayalanan hamuru iki eş modüle bölün.
- Borcamın altına yağlı kağıt serin.
- Pizza formunda açın.
- Borcama alın çatalla delin hamuru.
- Hamuru 5 dk sıcak fırına atın.
- Tabanına domates sos, biraz kaşar peyniri rendesi ekleyin.
- Malzemeleri dilediğiniz üzere yerleştirin.
- 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kontrol edin kızarmışsa kaşar peynir rendesi serpin üzerinde tekrar fırınlayın denetimli pişirin.
- Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun. 👩🏻🍳.
Not- iki küçük pizza çıkıyor.
Her fırın farklı olabilir pişirme derecesine dikkat edin.
Pizza içeriği isteğinize nazaran değişebilir.
2 Kişilik Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






