Yağlama
Yağlama Tanımı İçin Malzemeler
Harç için
- 500 -750 gr kıyma
- 1 adet iri soğan
- 2 şer tane kapya ve yeşil biber
- 2 adet domates (veya domates sosu)
- Aldığı kadar salça
- Tuz
- İstediğiniz baharatlar
Lavaş için;
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı sıcak su (elinizi yakmayacak formda )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yoğurt
Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba unu alalım.
- Üzerine tuzu ek edip karıştıralım.
- Sıvı yağ ve elinizi yakmayacak kadar sıcak olan suyu azar azar ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Streçleyip dinlenmeye bırakalım.
- Harç için kıymaları tercihen vok tavada kavurun.
- Soğanları ve biberleri ekleyip içleri geçene kadar bekletin.
- Sıvı yağ yahut terayağı ek edin.
- Salçayı ve domates sosunu ek edin.
- Kıvamına nazaran biraz da kaynar su ekleyin.
- Cıvık bir kıvamı olacak.
- En son tuz ve istediğiniz baharatları tadına bakarak ek edin.
- Hamuru 16 eşit kesime böldüm. Siz az yahut çok yapabilirsiniz.
- Tek tek unlayıp tavaya sığacak kadar açıyoruz.
- İnce olmasina itina gösterelim.
- Fazla ununu silkeleyip ısıtmış olduğumuz yağsız yapışmaz tavaya alıp daima döndürerek pişirelim.Çok tutmayın ki kurumasın. Çabucak 2-3 dk kâfi de artar bile.
- Birleştirme etabında lavaşı 4 e katlayıp harca bandırın.
- Servis yapacağınız tabağa alın.
- Üzerine 2-3 kaşık kıymalı harç koyup yeterlice yaydirin.
- İstediğiniz kadar katlandırın.
- En üzerine tercihen sarımsaklı yoğurt koyabilirsiniz. Sıcak tüketin lütfen. Afiyet olsun 🌸.
Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









