Yağlama

Yağlama Tanımı İçin Malzemeler

Harç için

  • 500 -750 gr kıyma
  • 1 adet iri soğan
  • 2 şer tane kapya ve yeşil biber
  • 2 adet domates (veya domates sosu)
  • Aldığı kadar salça
  • Tuz
  • İstediğiniz baharatlar

Lavaş için;

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıcak su (elinizi yakmayacak formda )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yoğurt

Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba unu alalım.
  2. Üzerine tuzu ek edip karıştıralım.
  3. Sıvı yağ ve elinizi yakmayacak kadar sıcak olan suyu azar azar ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Streçleyip dinlenmeye bırakalım.
  5. Harç için kıymaları tercihen vok tavada kavurun.
  6. Soğanları ve biberleri ekleyip içleri geçene kadar bekletin.
  7. Sıvı yağ yahut terayağı ek edin.
  8. Salçayı ve domates sosunu ek edin.
  9. Kıvamına nazaran biraz da kaynar su ekleyin.
  10. Cıvık bir kıvamı olacak.
  11. En son tuz ve istediğiniz baharatları tadına bakarak ek edin.
  12. Hamuru 16 eşit kesime böldüm. Siz az yahut çok yapabilirsiniz.
  13. Tek tek unlayıp tavaya sığacak kadar açıyoruz.
  14. İnce olmasina itina gösterelim.
  15. Fazla ununu silkeleyip ısıtmış olduğumuz yağsız yapışmaz tavaya alıp daima döndürerek pişirelim.Çok tutmayın ki kurumasın. Çabucak 2-3 dk kâfi de artar bile.
  16. Birleştirme etabında lavaşı 4 e katlayıp harca bandırın.
  17. Servis yapacağınız tabağa alın.
  18. Üzerine 2-3 kaşık kıymalı harç koyup yeterlice yaydirin.
  19. İstediğiniz kadar katlandırın.
  20. En üzerine tercihen sarımsaklı yoğurt koyabilirsiniz. Sıcak tüketin lütfen. Afiyet olsun 🌸.

Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Milföy
Mantarlı Kebap
Glutensiz Yulaf Ezmeli Poğaça
Fırında Köfteli Patlıcan
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar
Sadece Üç Malzemeyle Karpuz Dondurması
Hdabla | © 2025 |