Mini Pide

Mini Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yaş maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase kaşar peyniri

Mini Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur yapıyoruz
  3. Hamurumuzu 40 dk mayalamaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan modüller alıp beze yapıyoruz.
  5. Elimizle yuvarlak biçimde açıyoruz.
  6. İlk olarak üzerine kaşar peyniri serpip daha sonra maydanoz ve beyaz peynir karışımdan koyuyoruz.
  7. 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Not olarak isteğe bağlı sucuklu kıymalı yapılabilir.

Mini Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheesecake
Hindistan Cevizli Kurabiye
Kuru Meyveli, Elmalı Atom Kurabiye
Peynirli Zeytinli Kek
Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler
Çember Mantı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |