Mini Pide
Mini Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet yaş maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase kaşar peyniri
Mini Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur yapıyoruz
- Hamurumuzu 40 dk mayalamaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan modüller alıp beze yapıyoruz.
- Elimizle yuvarlak biçimde açıyoruz.
- İlk olarak üzerine kaşar peyniri serpip daha sonra maydanoz ve beyaz peynir karışımdan koyuyoruz.
- 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Not olarak isteğe bağlı sucuklu kıymalı yapılabilir.
Mini Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













