Kolay Mantı Çorbası
Kolay Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Su
Harcı için;
- 150 gram orta yağlı kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet büyük soğan
- Karabiber
- Tuz
Yoğurtlu sos için;
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Yoğurtlu sosunun içine;
- 100 gram kuzu kuşbaşı
- 1 çay bardağı nohut
Kolay Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için unu derin bir kaba alalım.
- Ortasını açıp tuzu ve yumurtayı kırıp ele yapışmayan ve kulak göğsü kıvamından biraz daha sert olacak biçimde hamur elde edelim.
- O yüzden suyunu ona nazaran ekleyin.
- Dolaba koyup kıymalı harç olana kadar bekletelim.
- Kıymalı harç için kıymayı zeytinyağı ile hafif kavuralım, soğanı minik minik doğrayıp kıymaya katalım.
- Karabiber ve tuz ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavuralım. Kenara alıp soğutalım.
- Kıymalı harç soğuyunca hamuru dolaptan alıp kıymalı harcı bu hamurun içine katalım ve güzelce yoğuralım (bunun görselini de ekliyorum).
- Daha sonra ceviz kadar kesimler koparıp ince uzun şeritler haline getirelim.
- Sonra dilediğiniz büyüklüklerde kesip gölgede kurutalım 1 -2 saat. Kurutmadan yaparsak yapışma riski yüksek olur.
- Hızlı olsun isteyenler fırında da kurutabilir (100 derecede ortalama yarım saat kâfi diye düşünüyorum).
- Büyük bir tencereye kuzu kuşbaşını ve 1 lt suyu alıp nohut ile pişirelim.
- O pişerken bir tavaya yoğurdu, unu ve yumurtayı alıp çatalla çırpalım ve pişirelim bu karışımı. (pişirince kesilme riski çok düşük olur).
- Et ve nohutun piştiği sudan 1 bardak yoğurtlu karışıma ekleyelim ve karıştırarak hepsini tencereye katalım.
- Et, nohut, yoğurtlu karışım kaynarken, kesip kuruttuğumuz kıymalı hamuru da ekleyelim.
- Tuzu az gelirse atabilirsiniz bu etapta.
- Hamurlar pişince üzerine nane yakıp servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Kolay Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








