Tereyağlı Çıtır Simit

Tereyağlı Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
️İçi için;
- 75 gram oda sıcaklığında tereyağı
Dışına bulamak için;
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 kase susam
Tereyağlı Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli gereçleri derin bir kapta güzelce karıştıralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- 10 dk dinlendirdikten sonra bezelere ayırıp 10 dk daha dinlendirelim.
- Yuvarlak açıp tereyağını şerit halinde koyup rulo yapalım.
- İlk yaptığımızda başlayarak hafif vurarak uzatalım ve uçlarını birleştirip evvel pekmezli suya batırıp sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- 20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece alt üst ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıkınca afiyetle yiyelim 😋😋💯.
Tereyağlı Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







