Patlıcanlı Kebap
Patlıcanlı Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 4 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Ortasına koymak için:
- Soğan
- Domates
- Biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 su bardağı su
Patlıcanlı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı, ve biberleri rondodan geçirip kıymaya ek edip yoğurdum. Modüller alıp yuvarlak formuna getirdim.
- Patlıcanları 3 parmak kalınlığında kestim.
- Patlıcan köfte biçiminde fırın kabına dizdim.
- Ortada kalan yere soğan, domates, biber koyup 180 derecede alt üst ayarda biraz kızarttım.
- Kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine salça, kırmızı toz biber,sıvı yağ, su karışımını döküp tekrar fırına verdim. Fakat bu sefer üzerine pişirme kağıdını ıslatıp koydum. O halde de biraz daha pişti.
- Not : pişirme mühleti her fırında farklılık gösterir o yüzden müddet vermiyorum. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.
Patlıcanlı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















