Keçiboynuzu Unlu Cup Cake
Keçiboynuzu Unlu Cup Cake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı keçi boynuzu unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 225 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı ham kakao
Üzerine koymak için;
- Kuru meyve kesimleri ve/veya ceviz
- Fındık modülleri (isteğinize kalmış)
Keçiboynuzu Unlu Cup Cake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unlar, kabartmatozu, kakao ve vanilyayı birlikte eleyelim ve karıştıralım.
- Karıştırma kabında oda sıcaklığındaki yağı 1 dk kadar bir müddet bleender yardımıyla yüksek süratte çırpalım.
- Çırmaya devam ederken sırayla toz şeker, tuz ve sütü ekleyip 1 dk çırpalım.
- Her bir yumurtayı tek tek kırıp 30 saniye çırpacak biçimde 3 yumurtayı da eklemiş olalım.
- Hazırladığımız un karışımını da ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Daha evvelden fırınımızı 160 dereceye ayarlayalım. Ben fanlı ayarda 25 dakikada pişirdim siz kendi fırınınızın ayarına nazaran kürdanla denetim ederek pişirin lütfen.
- Cup cake kaplarına yarısından az üstte olacak halde bölelim.
- Cupcake kaplarınızın boyutu kaç tane kek çıkacağını belirler. Ben bu ölçüyle ve orta uzunluk bir kek kalıbıyla 15 adet kek elde ettim.
- Hamuru kaplara böldükten sonra üzerine zevkinize nazaran kuru meyve/ ceviz, fındık/damla çikolata ya d ahepsi olacak biçimde koyalım.
- Hiçbir şey koymadan da yapabilirsiniz.
- Kuru meyveleri isterseniz bleenderda parçalayabilirsiniz. Ben küçük meyvelerin kutularından kullandığım için muhtaçlık duymadım.
- Ve kekleriniz pişmek için hazır, ver fırına! not kapları çok doldurmayın, zira çok kabaracaklar ve taşacaklardır.
- Fırındayken 20 dk sonra kürdanla denetim edin. Pişmiş ise alın ve sıcağı çılana kadar ellemeyin.
- Yumuşak gelebilir ancak soğuyunca şahane bir hal alıyor. Şimdiden afiyet olsun.
Keçiboynuzu Unlu Cup Cake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







