Çatlayan Limonlu Kurabiye Tarifi

Çatlayan Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • Üzeri için: pudra şekeri

Çatlayan Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve şekeri derin bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Yumurta, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın.
  5. Her topu çokça pudra şekerine bulayın.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 10-12 dakika, üzeri hafif çatlayana kadar pişirin.

Çatlayan Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Meze
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Tavuklu Taco
Fırında Somon
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Lazanya tarifi
Hdabla | © 2025 |