Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml bardak ile)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı hamura (sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru insant maya
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ (en son hamura eklenecek)

İçine;

  • Kaşar peyniri

Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına ılık su ve süt alınır ,üzerine tereyağ hariç tüm gereçleri ek edip karıştırın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin .
  2. En son yumuşak tereyağı ekleyip tekrar güzelce yoğurun.
  3. Mayalanmasını beklemeden mandalina büyüklüğünde bezeler elde edin.
  4. Bir merdane ile bezeleri açın ortasına kaşar peyniri koyup hamurun iki yan kısmından hafif içe gerçek katlayıp sıkı olmayacak biçimde rulo halinde sarın.
  5. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı dizin üzerine streç sinema ile güzelce kapatıp buzdolabına kaldırın.
  6. Sabah hamurlarınız mayalanmış ise ayırmış olduğunuz iki yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ek edip karıştırın üzerine sürün.
  7. Susam serpiştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin.
  8. Hamurunuz dolapta mayalanmamış ise fırını 50 derecede iki üç dakika ısıtıp kapatın poğaçaları fırına koyup mayalanmasını sağlayabilirsiniz ,yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip pişirin afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Tahin Ekmek
Dondurmalı İrmik Helvası
Havuçlu Cevizli Kek
Magnolia
Yunan Usulü Cacık Tarifi: Tzatziki
Tavuk Midye Tava
Hdabla | © 2025 |