Mantı Salatası
Mantı Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gr mantı
- 3 yemek kaşığı mısır
- 3 yemek kaşığı rende havuç
- 3 yemek kaşığı közlenmiş kapya biber
- 3 yemek kaşığı kornişon turşu
- Dere otu
- Çırpılmış yoğurt
Sosu için;
- 100 gram tereyağı
- Nane
- Kırmızı toz biber (isteğe nazaran kekik)
Mantı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel mantıyı haşlayıp süzelim.
- Sonra rendelenmiş havuçları soteleyelim.
- Oda sıcaklığına geldikleri vakit salatayı hazırlamaya başlayalım.
- Derin bir kâseye evvel mantıyı koyup akabinde üzerine istediğimiz garnitürleri ekliyoruz.
- Çırpılmış yoğurdu da garnitürlerin üzerine döküp tereyağ sosumuzu üzerinde gezdiriyoruz.
- Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Mantı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











