Et Sote Yemeği (Videolu)
Et Sote Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 2 adet acı kırmızı biber
- 5 adet domates
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kekik
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış tereyağ
- Kuyruk yağı
Et Sote Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereyi evvel küp küp doğradığımız kuşbaşı etlerini alalım.
- Etlerin üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ,minik minik kıydığımız sarımsağı ,biberleri ,salçalar tüm gereçleri katalım.
- Yemeğini üzerine baharatlarınıda kattıktan sonra suyunu ve sıcı yapını ek edelim.
- Üzerine; üzerine iki yemek kaşığı tereyağını ve küp küp doğradığımız kuyruk yağlar da ek edip kapağını kapatalım ,ocağın üzerine alalım bu halde yaklaşık kısık ateşte 1,5 saat pişirelim.
- Etlerimiz denetim edelim ,piştiğinde ocağın üzerinden indirelim
- Üzerine bıraktığımız kuyruk yağlar da alalım nefis mi nefis et sotemiz sofraya konmaya hazır.
Yapanlardan yahut yapacak olanlardan fikirlerini bekliyorum afiyet olsun 😋.

Et Sote Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














