Et Sote Yemeği (Videolu)

Et Sote Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet acı kırmızı biber
  • 5 adet domates
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış tereyağ
  • Kuyruk yağı

Et Sote Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereyi evvel küp küp doğradığımız kuşbaşı etlerini alalım.
  2. Etlerin üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ,minik minik kıydığımız sarımsağı ,biberleri ,salçalar tüm gereçleri katalım.
  3. Yemeğini üzerine baharatlarınıda kattıktan sonra suyunu ve sıcı yapını ek edelim.
  4. Üzerine; üzerine iki yemek kaşığı tereyağını ve küp küp doğradığımız kuyruk yağlar da ek edip kapağını kapatalım ,ocağın üzerine alalım bu halde yaklaşık kısık ateşte 1,5 saat pişirelim.
  5. Etlerimiz denetim edelim ,piştiğinde ocağın üzerinden indirelim
  6. Üzerine bıraktığımız kuyruk yağlar da alalım nefis mi nefis et sotemiz sofraya konmaya hazır.

Yapanlardan yahut yapacak olanlardan fikirlerini bekliyorum afiyet olsun 😋.

Et Sote Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek
Şiş Kebabı
Kışlık Mısır Haşlama
Muzlu Kek
Pizza Poğaça
Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |