Çilekli Porsiyonluk Pasta
Çilekli Porsiyonluk Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Muhallebisi için;
- 2. 5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 100 gram beyaz çikolata
Çilekli sos için;
- 2 su bardağı çilek(150gr kadar)
- 1 su bardağından bir parmak az şeker
- 2 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- Beyaz çikolata
- Antep fıstığı tozu
Kenar kısımları için;
- Dilimlenmiş çilek
Çilekli Porsiyonluk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için: yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım.
- Süt,sıvı yağ ve ılık suyu ek edip tekrar çırpalım.
- Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı ek edip spatula ile karıştıralım.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dökelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-17 dk pişirelim.
- Kürdan testi yapıp fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra keki ufalayalım.
- Muhallebisi için; süt,şeker,un ve yumurta sarısını derin bir tencereye koyup karıştıralım.
- Ocakta kaynamaya bırakalım.
- 2-3 taşım kaynadıktan sonra kapatıp içerisine vanilya ve beyaz çikolatayı ek edip karıştıralım.
- Üzerini streç sinema ile kapatıp soğumaya bırakalım.
- Çilekli sos için; sos tenceresinin içine çilek ve şekeri ilave edip kaynatalım.
- 1 çay bardağı suya nişastayı ek edip karıştıralım ve kaynayan çileğin içerisine dökelim ve karıştıralım.
- 5 dk kadar kaynayıp altını kapatalım ve blendırdan geçirelim.
- Birleşimi için; sevis tabağının kenar kısmına ince dilimlenmiş çilekleri koyalım.
- Alt kısmına ufalanmış kekten koyalım.
- Üzerine muhallebiden biraz koyalım.
- Onun üzerine de çilekli sosdan koyalım ,beyaz çikolata ve antep fıstığı ile süsleyip servis edelim afiyet olsun 😊.
Çilekli Porsiyonluk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















