Mercimekli Köfte

Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1 büyük soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine nazaran ayarlanabilir)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5-6 kısım taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 limonun suyu

Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayın.
  2. Mercimekler düzgünce yumuşayıp hafif lapa kıvamına gelince ocaktan alın.
  3. Sıcakken içine ince bulguru ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika dinlendirin.
  4. Bu sırada tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı yakmadan hafif kavurun.
  5. Üzerine domates ve biber salçasını ve baharatlarını ekle birkaç dakika daha kavurun.
  6. Mercimek-bulgur karışımına bu salçalı harcı ekleyin, uygunca yoğurun.
  7. Bu düzey de zeytinyağı daha fazla eklemek istersen ekleyebilirsin.
  8. Doğranmış taze soğan, maydanoz ve limon suyunu ekle. Tüm materyaller birbirine geçene kadar yoğurmaya devam edin.
  9. Elini hafif ıslatarak köfte formunda sık ve servis tabağına dizin.
  10. Eldivenle form vermek pratik oluyor. Nasıl dilek ederseniz.
  11. Yanında bol limon ve marul yaprakları ile servis et. Afiyet olsun❤️.

Mercimekli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Kuru İncir Dolması
Glutensiz Simit
Elma Şekeri
Cevizli Un Helvası
Sodalı Köfte
Hdabla | © 2025 |