Mercimekli Köfte
Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 büyük soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine nazaran ayarlanabilir)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 5-6 kısım taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 limonun suyu
Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayın.
- Mercimekler düzgünce yumuşayıp hafif lapa kıvamına gelince ocaktan alın.
- Sıcakken içine ince bulguru ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika dinlendirin.
- Bu sırada tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı yakmadan hafif kavurun.
- Üzerine domates ve biber salçasını ve baharatlarını ekle birkaç dakika daha kavurun.
- Mercimek-bulgur karışımına bu salçalı harcı ekleyin, uygunca yoğurun.
- Bu düzey de zeytinyağı daha fazla eklemek istersen ekleyebilirsin.
- Doğranmış taze soğan, maydanoz ve limon suyunu ekle. Tüm materyaller birbirine geçene kadar yoğurmaya devam edin.
- Elini hafif ıslatarak köfte formunda sık ve servis tabağına dizin.
- Eldivenle form vermek pratik oluyor. Nasıl dilek ederseniz.
- Yanında bol limon ve marul yaprakları ile servis et. Afiyet olsun❤️.
Mercimekli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















