Karışık Turşu

Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 -15 adet salatalık
  • 4 adet büyük havuç
  • 4 -5 adet kapya biber
  • 5 -6 adet çarliston biber
  • 2 baş sarımsak

Her kavanoza;

  • 1 er yemek kaşığı turşu tuzu
  • 1 er tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 er çay bardağı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar kaynar su
  • 3- 4 yaprak en üste maydanoz

Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm sebzeler yıkanıp soyulup doğranır.
  2. Temiz kavanozlara sıra sarımsakları ortalara yerleştirerek hepsi karıştırılarak doldurulur.
  3. En üste gelince her kavanoza 1 yemek kaşığı turşu tuzu,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay bardağı sirke ve aldığı kadar kaynar su koyup en üste 3 -4 kol maydanoz koyup yeni kapak temin edelim her seferinde deforme olmuş olmasın.
  4. İyice sıkı kapatıp serin yerde aykırı formda 1 gün üstünü örtüp düz çevirip 4 -5 gün beklettikten sonra turşumuz hazır.Afiyet olsun.

Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Magnolia
Antep Usulü Patlıcan Kebabı (Videolu)
Karışık Şiş
Balkabaklı Çikolatalı Çörekler
Ödem Attıran Ananas Kürü
Yumuşacık Pankek (Süt Yok )
Hdabla | © 2025 |