Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası

Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt

Helvası için;

  • 100 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
  • 6 yemek kaşığı tahin

Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir cezveye toz şekeri ve sütü alıp, şeker çözünene kadar karıştıralım.
  2. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, kısık ateşte tereyağını eritelim.
  3. Unu dökelim ve yaklaşık 30 dk orta ateşte daima karıştırarak kavuralım.
  4. Rengi yoğunlaşınca şeker ve süt ile hazırladığımız şerbeti tencereye dökelim ve helva kıvamını alana kadar karıştıralım.
  5. Ocağın altını kapatıp fıstık ve tahini ekleyip, güzelce karıştıralım.
  6. 2 yemek kaşığının ortasında sıkıştırarak biçim verelim yahut farklı yollarla de form verebilirsiniz.

Not:Bu tanım 10 kişiliktir. Kişi sayısına nazaran materyal ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıf Kaplamalı Tatlı
Kolay Kavurma Tarifi
Saksı Kebabı
Pizza
Bisküvi Tadında Şeftali Soslu Kek
Pesto Sos
Hdabla | © 2025 |