Limonlu Fresh Kek

Limonlu Fresh Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Piştikten sonra ;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzerine limonlu sos için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi artı suyu
  • 1 paket vanilya
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

Limonlu Fresh Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 10 dk kadar uygunca köpürtelim.
  2. Sıvıyağ ve 1 limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kalıbımıza dökelim.
  4. 180 derecede pişirelim ve dinlenmeye bırakalım.
  5. Bu ortada krema için tüm gereçleri tenceremize alalım ve kaynatalım.
  6. Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip 5 dk çırpalım.
  7. Ortadan ikiye kestiğimiz kekin bir kesimini kalıbın alt tabanına yerleştirelim.
  8. Kremanın yarısını dökelim ve öteki keki yerleştirelim, tekrar kremamızı döküp dinlenmeye bırakalım.
  9. Limonlu sos için nişasta ve şekerin üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.
  10. 1 limon kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
  11. Ben renk versin çay kaşığı ucuyla zerdeçal kullandım.
  12. Sosu kaynatalım en son 1 paket vanilya ekleyelim ve 10 dk hafif soğutalım.
  13. Pastanın üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım. En az 1 gece dolapta bekletelim.

Limonlu Fresh Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzet-i Şahane Kıymalı Patlıcan Musakka
2. Gün Ramazan İftar Menüsü
Doğum Günü Pastası
Patatesli Börek
Pirinç Pilavı
Cennet Çorbası
Hdabla | © 2025 |