Fırında Çiftlik Köfte
Fırında Çiftlik Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı bezelye
Köfte harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 6 yemek kaşığı galeta unu
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
Fırında Çiftlik Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kabin içerisine kıymayı rendelenmiş soğanı, yumurtayı, yeteri kadar tuzu, karabiberi, pul biberi, kimyonu ve galeta ununu alarak güzelce yoğuralım.
- Daha sonra harcımızdan misket büyüklüğünde kesimler alalım ve elimiz ile yuvarlayarak form verelim.
- Küp küp doğradığımız patateslerimizi kızdırdığımız yağın içerisinde kızartalım.
- Patatesleri kızarttıktan sonra birebir formda doğradığımız havucu ve kapya biberi de kızartalım.
- Son olarak köftelerimizi de yavaşça kızartalım.
- Uygun bir borcamın içerisine kızarttığımız patates ve havucu alalım.
- Köfteleri de borcama alalım ve üzerine haşlanmış bezelyeyi ekleyelim.
- Sosu için uygun bir kabin içerisine salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve sıcak suyu alalım. Salça çözülene kadar güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim, borcamı fırına alalım alt üst 180 derecede 25 dakika pişirelim afiyet olsun 💐🥰❤️.
Çocuklar çok sulu sevmediği için ben fazla pişirdim 35 dakika deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Fırında Çiftlik Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










