Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma

Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı yahut ayçiçek yağı)
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam taze reyhan
  • 1 tutam maydanoz

Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın.
  2. Arpacık soğanların kabuklarını soyun, sarımsakları bütün bırakın.
  3. Biberleri doğrayın tavada yağı ısıtıp patatesleri, arpacık soğanı, sarımsağı ve biberleri ekleyin.
  4. Orta ateşte kızarana kadar kavurun.
  5. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  6. 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış reyhan ve maydanozu,limon suyu ekleyip karıştırın. Sıcak servis edin.

Reyhan Kokulu Sebzeli Patates Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk
Cennet Hurmali Smooth
Beyti Kebap
Kuru Biber Patlıcan Dolması
Kaşarlı Patates
Zeytinli Pofidik Ekmek
Hdabla | © 2025 |