Patatesli Domatesli Fırın Yemeği

Patatesli Domatesli Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 orta uzunluk patates (elma dilimi formunda doğranmış)
  • 2 adet domates (küçük doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 1 orta uzunluk soğan (yarım ay doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (opsiyonel)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik (damak tadına göre)
  • 1 su bardağı sıcak su

Patatesli Domatesli Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri elma dilimi biçiminde doğrayalım.
  2. Doğranmış domates, biber, soğan ve sarımsağı patateslerle birlikte bir kaba koyalım.
  3. Bir öteki kaba salça, yağ, baharatlar ve sıcak suyu ekleyelim. Yeterlice karıştıralım o denli ki tüm sebzeler sosla kaplansın.
  4. Karışımı fırın tepsisine eşit halde yayalım.
  5. Önceden ısıtılmış 200°c fırında 35-40 dakika pişir.
  6. Sürenin yarısında fırını ocaktan alıp tahta kaşık yardımıyla bir alt üst edebiliriz. Sebzeler eşit formda pişsin diye.
  7. Patatesler yumuşayıp üzeri hafif kızardığında yemeğimiz hazır.Afiyet olsun.

Patatesli Domatesli Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Çorbası (Detoks Çorba)
Kremalı Kek
Kalpli Kurabiye (14 Şubat Sevgililer Günü Kurabiyesi)
Patatesli Çıtır Muska Börek (Videolu)
Kızarmış Tavuk But
Kabak Sarma
Hdabla | © 2025 |