Yoğurtlu Pancar Salatası
Yoğurtlu Pancar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet pancar
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- Küçük 1 kase maydanoz
- ️Küçük 1 kase taze nane
- ️Ceviz
- 10 kaşık yağlı el imali yoğurt
- İsteğe nazaran tuz (miktarı değişebilir)
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam şeker
Yoğurtlu Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayıp tavaya alıyoruz. 2 kaşık yağda kavuruyoruz. Hafif kavrulduktan sonra içerisine şeker ekleyip, biraz daha kavuruyoruz.
- Pancar ve havuçları rendeleyip tavaya alıyoruz.
- Kavrulan soğanı da pancar ve havucun olduğu tavaya alıp içerisine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup diriliği gidene kadar kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- 1 kaba yoğurdu alıp, içerisine sarımsağı rendeliyoruz. Damak tadımıza nazaran tuz ekliyoruz.
- Taze nane, maydanoz, iri iri doğranmış olan ceviz ( isteğe nazaran süt mısır da koyulabilir) bu materyalleri yoğurdu içerisine koyuyoruz.
- Kavrulan başka gereçlerimizi de yoğurdu içerisine koyuyoruz. Dilediğimiz formda süsleme ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







