Yoğurtlu Pancar Salatası

Yoğurtlu Pancar Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Küçük 1 kase maydanoz
  • ️Küçük 1 kase taze nane
  • ️Ceviz
  • 10 kaşık yağlı el imali yoğurt
  • İsteğe nazaran tuz (miktarı değişebilir)
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam şeker

Yoğurtlu Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayıp tavaya alıyoruz. 2 kaşık yağda kavuruyoruz. Hafif kavrulduktan sonra içerisine şeker ekleyip, biraz daha kavuruyoruz.
  2. Pancar ve havuçları rendeleyip tavaya alıyoruz.
  3. Kavrulan soğanı da pancar ve havucun olduğu tavaya alıp içerisine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup diriliği gidene kadar kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. 1 kaba yoğurdu alıp, içerisine sarımsağı rendeliyoruz. Damak tadımıza nazaran tuz ekliyoruz.
  5. Taze nane, maydanoz, iri iri doğranmış olan ceviz ( isteğe nazaran süt mısır da koyulabilir) bu materyalleri yoğurdu içerisine koyuyoruz.
  6. Kavrulan başka gereçlerimizi de yoğurdu içerisine koyuyoruz. Dilediğimiz formda süsleme ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Ara Öğün
Cevizli Fincan Kadayıf
Lolipop Börek
Ispanaklı Mini Gül Börek İkramlık
Gavurdağı Salatası
Adana Kebap Köfte
Hdabla | © 2025 |