Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 21 adet dolmalık biber
- 1 adet iri domates (dolmanın üzerine koymak için)
İç pilav için;
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 6 adet büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı kaynar su
Üzeri için;
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Dolmaların 1/4 (çeyrek) üne gelecek biçimde kaynar su
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını bir tencereye alalım yemeklik ince ince doğradığımız soğanları ek ederek kavuralım.
- Soğanları kavururken yıkayıp kuruladığımız fıstığı da ekleyip kavuralım.
- İyicene kavrulduktan sonra yıkanmış nişastası çıkmış pirinçi ve yıkanmış kurulanmış kuş üzümlerini ekleyip kavuralım.
- Ardından tuz ,karabiber,kuru nane,yeni bahar,tarçın ve toz şekeri ekleyip yeterlice karıştırın.
- Suyunu ek edip pişirin ve demlenmeye bırakın.
- Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın.
- Hazırladığımız iç pilavı biberlerin içlerine dolduralım.
- Domatesi kalın olacak formda doğrayalım ve doldurduğumuz biberlerin ağız kısımlarına yerleştirelim.
- Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların 1/4 ine kadar su ek edip orta ateşte 30 dakika pişirin.
- Dolmalarımızı pişince tencerede soğutup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🥰.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













