Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son )

Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son ) Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 180 gram şeker / bir su bardağından bir parmak eksik (üç tepsi için= 540 gr)
  • 115 gram un / bir bardaktan bir parmak eksik ( üç tepsi için = 345 gr)
  • 5 adet oda ısında yumurta ( 3 tepsi için= 15 adet)
  • 1 paket vanilya (3 tepsi için = 3 paket )
  • 1 paket kabartma tozu ( üç tepsi için = 3 adet )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ / 15 gram (üç tepsi için= 45 gr)
  • Yarım çay bardağı sıcak su (3 tepsi için = 1 buçuk çay bardağı)
  • Yarım su bardağı mısır nişastası / 50 gram (üç tepsi için= 150 gr)

Kreması için:

  • 2 litre süt
  • 2 adet  yumurta
  • 1 bardak dolusu mısır nişastası
  • 1 bardak dolusu un
  • 1 paket vanilya
  • 4 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 bardaktan biraz fazla şeker ( krema az şekerli hafif oluyor, daha tatlı olmasını isterseniz 1 buçuk 2 bardak ekleyebilirsiniz)
  • 2 küçük türk kahve fincanı soğuk süt
  • 2 poşet sade krem şanti

Süsleme için:

  • Dilediğiniz mevsim meyveleri vs.

Kullandığım bardak ölçüsü : 200 ml kullandığım çay bardağı ölçüsü : 125 ml

Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kreması için un, nişasta, şeker, yumurtalar ve sütün az bir kısmı uygun bir tencereye alın.
  2. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar el çırpıcısıyla çırpılır.
  3. Hiç topak kalmadığında sütün kalan kısmı da ek edilir ve ocağın altını yakın.
  4. Sürekli karıştırılarak yoğunlaşıp, göz göz olana kadar pişirilir.
  5. Kaynadıktan bir-iki dakika sonra ocağın altı kapatılır.
  6. İçerisine yağ ve vanilya ek edilir.
  7. Yağ büsbütün eriyip, muhallebiyle bütünleşinceye kadar karıştırılır.
  8. Muhallebinin üzeri hava almayacak biçimde streçlenip büsbütün soğumaya bırakılır.
  9. Pandispanyası için yumurtaların sarıları ve akları ayrılır.
  10. Kullanılacak şekerin az bir kısmı yumurta aklarına boşaltılır.
  11. Beyaz bir traş köpüğü manzarası alıncaya kadar mikserle çırpılır.
  12. Kalan şeker yumurta sarılarına ek edilir.
  13. Beyaz kabarık bir krema manzarası alıncaya kadar çırpılır.
  14. Vanilya, sıcak su ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
  15. En son un, nişasta ve kabartma tozu ek edilir, çırpılır.
  16. Yumurta sarısı olan karışımın üzerine, yumurta beyazı olan karışım boşaltılır.
  17. Bir spatula yardımıyla (bu kademeden sonra muhakkak mikser kullanmayın) alttan üst hareketlerle hamur özleşinceye kadar karıştırılır.
  18. Pandispanya hamuru üçe bölünür ve fırın tepsilerine pişirme kağıdı serilir.
  19. Üzerlerine hamurlar eşit formda yayılır.
  20. Sırasıyla ısıtılmış 175 derece alt/üst ayar fansız fırında 25 dakika kadar denetimli pişirilir.
  21. Fırından çıkan her pandispanya tepsinin üzerine sıcakken pak bir bez örtülür.
  22. 5-10 dakika bu halde bekletilir böylece daha nemli, daha yumuşak pandispanyalar edeceksiniz.
  23. İki Türk kahve fincanı soğuk sütün üzerine, iki poşet sade krem şanti eklenir.
  24. Çok koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır.
  25. Tamamen soğuyan muhallebi de bir defa çırpılır. Üzerine yoğunlaştırılmış şanti eklenir.
  26. Güzel bir krema kıvamı alana kadar ikisi birden çırpılır.
  27. Soğuyan pandispanyalar üst üste koyulur.
  28. İstenilen biçimde dikkatlice kesilir.
  29. Üzerleri sütle ıslatılır.
  30. Krema sıkma torbasıyla üzerlerine krema sıkılır.
  31. Mevsim meyveleriyle süslenir.
  32. Arzu edildiği üzere süslenerek, pasta hazır hale getirilir. Bir gece kesinlikle buzdolabında dinlendirilir.

Afiyet olsun.

Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Çok Harika Taze Fasulye Tarifi (Yoğurtlu)
Kırmızı Lahana Turşusu
Kahvaltıda Yaz Salatası
Kıymalı Pide Ve Kapalı Patatesli Pide
Kavonozda Porsiyonluk Kek
Hdabla | © 2025 |