Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son )
Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son ) Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 180 gram şeker / bir su bardağından bir parmak eksik (üç tepsi için= 540 gr)
- 115 gram un / bir bardaktan bir parmak eksik ( üç tepsi için = 345 gr)
- 5 adet oda ısında yumurta ( 3 tepsi için= 15 adet)
- 1 paket vanilya (3 tepsi için = 3 paket )
- 1 paket kabartma tozu ( üç tepsi için = 3 adet )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ / 15 gram (üç tepsi için= 45 gr)
- Yarım çay bardağı sıcak su (3 tepsi için = 1 buçuk çay bardağı)
- Yarım su bardağı mısır nişastası / 50 gram (üç tepsi için= 150 gr)
Kreması için:
- 2 litre süt
- 2 adet yumurta
- 1 bardak dolusu mısır nişastası
- 1 bardak dolusu un
- 1 paket vanilya
- 4 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 1 bardaktan biraz fazla şeker ( krema az şekerli hafif oluyor, daha tatlı olmasını isterseniz 1 buçuk 2 bardak ekleyebilirsiniz)
- 2 küçük türk kahve fincanı soğuk süt
- 2 poşet sade krem şanti
Süsleme için:
- Dilediğiniz mevsim meyveleri vs.
Kullandığım bardak ölçüsü : 200 ml kullandığım çay bardağı ölçüsü : 125 ml
Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kreması için un, nişasta, şeker, yumurtalar ve sütün az bir kısmı uygun bir tencereye alın.
- Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar el çırpıcısıyla çırpılır.
- Hiç topak kalmadığında sütün kalan kısmı da ek edilir ve ocağın altını yakın.
- Sürekli karıştırılarak yoğunlaşıp, göz göz olana kadar pişirilir.
- Kaynadıktan bir-iki dakika sonra ocağın altı kapatılır.
- İçerisine yağ ve vanilya ek edilir.
- Yağ büsbütün eriyip, muhallebiyle bütünleşinceye kadar karıştırılır.
- Muhallebinin üzeri hava almayacak biçimde streçlenip büsbütün soğumaya bırakılır.
- Pandispanyası için yumurtaların sarıları ve akları ayrılır.
- Kullanılacak şekerin az bir kısmı yumurta aklarına boşaltılır.
- Beyaz bir traş köpüğü manzarası alıncaya kadar mikserle çırpılır.
- Kalan şeker yumurta sarılarına ek edilir.
- Beyaz kabarık bir krema manzarası alıncaya kadar çırpılır.
- Vanilya, sıcak su ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
- En son un, nişasta ve kabartma tozu ek edilir, çırpılır.
- Yumurta sarısı olan karışımın üzerine, yumurta beyazı olan karışım boşaltılır.
- Bir spatula yardımıyla (bu kademeden sonra muhakkak mikser kullanmayın) alttan üst hareketlerle hamur özleşinceye kadar karıştırılır.
- Pandispanya hamuru üçe bölünür ve fırın tepsilerine pişirme kağıdı serilir.
- Üzerlerine hamurlar eşit formda yayılır.
- Sırasıyla ısıtılmış 175 derece alt/üst ayar fansız fırında 25 dakika kadar denetimli pişirilir.
- Fırından çıkan her pandispanya tepsinin üzerine sıcakken pak bir bez örtülür.
- 5-10 dakika bu halde bekletilir böylece daha nemli, daha yumuşak pandispanyalar edeceksiniz.
- İki Türk kahve fincanı soğuk sütün üzerine, iki poşet sade krem şanti eklenir.
- Çok koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır.
- Tamamen soğuyan muhallebi de bir defa çırpılır. Üzerine yoğunlaştırılmış şanti eklenir.
- Güzel bir krema kıvamı alana kadar ikisi birden çırpılır.
- Soğuyan pandispanyalar üst üste koyulur.
- İstenilen biçimde dikkatlice kesilir.
- Üzerleri sütle ıslatılır.
- Krema sıkma torbasıyla üzerlerine krema sıkılır.
- Mevsim meyveleriyle süslenir.
- Arzu edildiği üzere süslenerek, pasta hazır hale getirilir. Bir gece kesinlikle buzdolabında dinlendirilir.
Afiyet olsun.
Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









