Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır)
Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)
- ️1 adet yumurta
- ️Yarım su bardağı toz şeker
- ️Yarım paket kabartma tozu
- ️Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
Elmalı harç için:
- ️4 adet orta uzunluk elma (büyükse 3 adet yeterli)
- ️2 yemek kaşığı toz şeker
- ️1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için: elmaları soyup rendeleyelim.
- Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- İçine ceviz ekleyelim.
- Tart hamuru için: bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri düzgünce elimizle karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu ekleyelim ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurdan biraz ayıralım üzerine rendelemek için bu hamuru dolaba koyalım.
- Tart kalıbımıza hamuru yayalım üzerine elmalı harcı koyup öbür hamuru rendeleyelim.
- 190 derecede güzelce kızarana kadar pişirelim.
Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















