Peynirli Mayalı Poğaça Tarifi
Peynirli Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
- 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
- 5-6 su bardağı un (kontrollü ekle)
İç harcı için:
- 200 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
- Birkaç kısım maydanoz (isteğe bağlı ince kıyılmış)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt (yumurta sarısıyla karıştırmak için)
- Susam yahut çörek otu (isteğe bağlı)
Peynirli Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alın ve güzelcene karıştırın, sonra azar azar unu ekleyin ve hoş bir hamur elde edin.
- Kabın ağzını kapatın ve havlu ve örtü ile sarın maya aktifleşsin ortalama 50 -60 dakika sürer.
- Lor yada beyaz peynire isteğinize bağlı maydanoz kıyın ve karıştırın ,sonra elinize modüller açın içine peyniri koyun ve kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin .
- Üzerine yumurta ve süt karışımından sürün ve evvelce 5 dakika alt üst fanlı biçimde ısıttığımız fırınımıza 180 derece 25- 28 dakika kadar güzelce üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sonra servise hazır tabi çabucak yemiyecek iseniz tepsinin üzerine bir bez örtün ki poğaçanız yumuşacık kalsın şimdiden afiyet olsun 😊😊😊😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.
Peynirli Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







