Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği)

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
  • 1 adet yumurta

İç harcı:

  • 5 adet haşlanmış patates
  • Yeteri kadar tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı biber

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos gereçlerini bi kap içinde karıştıralım.
  2. Patatesleri haşlayıp ezelim ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Yufkayı tezgaha serelim üzerine 6-7 kaşık sos döküp her yerine sürelim.
  4. İç harçtan 3-4 kaşık yufkanın üzerine alalım ve kaşığın ardı ile yayalım.
  5. İkinci yufkayı üzerine koyup sostan sürelim ve patatesli harçtan koyup yayalım.
  6. Diğer iki yufkayıda sırası ile birebir süreci yaparak üst üste alalım.
  7. Yufkanın iki yanından 3 parmak içe katlayalım ve rulo formunda saralım.
  8. 3 eşit kesime bölüp tepsiye alalım ve dondurucuda 1 saat dinlendirelim.
  9. Süre sonunda pişireceğimiz kadar böreği dolaptan alıp 1 parmak kalınlığında dilimleyelim ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  10. Üzeri için 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp üzerlerine fırça ile sürelim.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50 dakika denetimli bir biçimde üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Dondurucudaki börekleri streçfilm ile saralım.
  13. İstediğiniz vakit buzluktan çıkarıp 10 dakika bekledikten sonra dilimleyip pişire bilirsiniz.

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çömlekte Sufle
Tatlı Tuzlu Kurabiye
Tahinli Kurabiye
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası
Krep Tarifi (Crêpes)
Yaz Pastası (Halley)
Hdabla | © 2025 |