Beşamel Soslu Kıymalı Krep Sarma
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Kıymalı iç harcı:
- 400 gram dana kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Beşamel sos için;
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep için bütün materyalleri bir kapa alıp karıştıralım.
- Tavaya 1 kepçe alıp yayalım ve artlı önlü pişirelim. ( krepler birgün evvelden de hazırlana bilir)
- Kıymalı harç için kıymayı tavaya alıp biraz kavuralım.
- Üzerine küp küp doğradığımız biber,soğan,sarımsak ve sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra havuç,salça, domates rendesi ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirelim.
- Son olarak su ek edip biraz suyu çekene kadar pişirelim ve altını kapatalım.
- Beşamel sos için tavaya tereyağı alıp eritelim üzerine un ek edip un kokusu çıkana kadar pişirelim.
- Daha sonra süt ve baharatları ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Herşey hazır olduktan sonra sarma sürecine geçelim.
- Krepin ortasına kıymalı harç tan koyup üzerine beşamel sos ve kaşar ekleyip yanlarını kapatıp rulo biçiminde saralım.
- Yağlı kağıt serili fırın kapına dizelim.
- Üzerine biraz beşamel sos sürüp kaşar ekleyelim.
- Üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ☺️.
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










