Patatesli Bazlama
Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 5 adet haşlanmış patates
- 2 adet soğan
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşlanmış patateslerimizi sotelediğimiz soğanın içine atıp ezerek kavuralım içine tuz ve baharatları ekleyelim.
- Daha sonra hamur için ılık su süt şeker ve mayayı bir kaba koyup üzerini kapatarak 10 dk etkinleştirelim etkinleşen mayaya sırayla sıvı yağ tuz ve unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurdan yaklaşık 8 beze hamur oluyor beze yaptığımız hamurlardan bir tane alalım ve içine göz kararı patatesli harcımızdan koyalım ve kapatalım.
- Daha sonra merdane yardımıyla tabak boyutunda yavasça açalım ve tavada artlı önlü pişirelim ben piştikten sonra üzerlerine tereyağ sürdüm çok lezzetli ve doyurucu deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun🌸.
Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







