Akşam Sefası
Akşam Sefası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- Aldığı kadar un 2 su bardağı kadar
Muhallebisi için ;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri için
- Bitter çikolata
- Antep fıstığı
Akşam Sefası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Yağ, süt, kakao ekleyip karıştıralım. Azar azar unumuzu eleyerek ekleyelim. İçine vanilya ve kabartma tozunu da ek edip kare borcama dökelim. Küçük kare borcam kullandım.
- 180 derecelik fırına pişmeye bırakalım.
- Bir tencereye sütü şekeri unu alalım ,koyulaşana kadar karıştıralım, pişince içine toz krem şantiyi ve ve vanilyayı ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Kek pisince fırında çıkarıp soğumaya bırakalım. Keki dilim dilim kesip ortasına muhallebiyi istediğimiz kadar koyalım ve üzerine benmari metodu erittiğimiz çikolatayı dökelim ve süsleyelim afiyet olsun 😌.
Akşam Sefası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







