Akşam Sefası

Akşam Sefası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • Aldığı kadar un 2 su bardağı kadar

Muhallebisi için ;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için

  • Bitter çikolata
  • Antep fıstığı

Akşam Sefası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  2. Yağ, süt, kakao ekleyip karıştıralım. Azar azar unumuzu eleyerek ekleyelim. İçine vanilya ve kabartma tozunu da ek edip kare borcama dökelim. Küçük kare borcam kullandım.
  3. 180 derecelik fırına pişmeye bırakalım.
  4. Bir tencereye sütü şekeri unu alalım ,koyulaşana kadar karıştıralım, pişince içine toz krem şantiyi ve ve vanilyayı ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  5. Kek pisince fırında çıkarıp soğumaya bırakalım. Keki dilim dilim kesip ortasına muhallebiyi istediğimiz kadar koyalım ve üzerine benmari metodu erittiğimiz çikolatayı dökelim ve süsleyelim afiyet olsun 😌.

Akşam Sefası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek
Kıyır Kıyır Kolay Üzümlü Kurabiye
Şeftalili Parfe (Videolu)
Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Kremalı Domates Ve Ispanak Soslu Somon Fileto
Yumoş Kek
Hdabla | © 2025 |