Patlıcan Meze
Patlıcan Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kadar kırmızı doğranmış biber
- Yarım su bardağı kadar iri kıyılmış ceviz
- Süzme yoğurt yahut suyu alınmamış yoğurt
- 1 yemek kaşığı krem peynir (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet bostan patlıcan
- Tuz
- Dereotu
- Maydonoz
Patlıcan Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bostan patlıcanları yuvarlak kesin ve bir fırın tepsisine iki tarafını zeytin yağıyla yağlayıp hafif tuzlayın.
- Ceviz ve biberleri zeytinyağında soteleyip soğumaya alın.
- Göz kararı yoğurdunuza dereotu ve maydanozları kıyıp ekleyin. Tuz ve sarımsağı dövüp içerisine ekleyin (Yoğurdun suyunu almadan koyarsanız kıvamlı bir iç hazırlarsınız)
- Yoğurdunuzun içine 1 kaşık krem peynir eklerseniz hoş bir lezzet veriyor. Büsbütün isteğe bağlı bir adımdır.
- Pişme durumunu denetim ettiğiniz patlıcanları soğuduktan sonra yarısına harcı koyup kalan yarısını üstüne kapatın. Deneyenlere afiyet olsun 🌸.
Patlıcan Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












