Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı (Videolu)

Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tavuk but (kemiksiz)
  • 125 gram mantar
  • 3 kahve fincanı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 7 kahve fincanı su

Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize yağı koyup kızdırdıktan sonra tavuk etini ekliyoruz. Yağ kızgın olsunki tavuk etleri sulanmasın, lezzeti içinde kalsın diye.
  2. Etler hafif kızarınca mantarlarımızı ekliyoruz ve kızartmaya devam ediyoruz.
  3. Etleri ve mantarları yüksek ateşte pişiriyoruz ki lezzetleri içinde kalsın. Şayet sulanırsa da sorun değil. O vakit suyunu çekinceye kadar kızartıyoruz.
  4. Mantarlarda kızarınca pirincimizi ekliyoruz. Pirinçler şeffaf oluncaya kadar bir kaç kez karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Suyumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz. Tuzunuzu kendi damak zevkinize nazaran ayarlayın. ❤️ben kendi damak zevkime nazaran yaptım👌. Karıştırıp orta derecede pişiriyoruz.
  6. Pişirme sırasında iki üç sefer nazikçe karıştırıyoruz.
  7. Pirinçler suyunu çekince kimyon ek edip karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz ve dinlendiriyoruz. Ben 10 dakika dinlendirdim. Pirinç pilavımız servise hazır❤️afiyet olsun 🌟❤️ 🌟👌❤️

Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Parçacıklı Muhallebi Tarifi-Baklavalık Yufkalı Muhallebi (Videolu)
Pratik Kabak Yemeği
Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında)
Bayat Ekmek Değerlendirme
Bulgur Pilavı
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |