Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üst materyali;

  • 2 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber (opsiyonel acı yahut tatlı damak zevkinize göre)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (iri parçalı)
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu ısıtıp, maya ve şekerle birleştirip, mayanın kabarmasını bekliyoruz.
  2. Kabaran mayaya zeytinyağı döküp unu yavaş yavaş ekleyerek yediriyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için üstünü kapatıp kenara alıyoruz.
  4. Soğanları yemeklik küp küp doğrayalım.
  5. Tavaya zeytinyağı alıp, ısıtalım.
  6. Isınan yağa soğanları atıp, kavuralım (soğanların yalnızca ölmesi yeterli).
  7. Kavrulan soğanlara salçayı ve baharatları ekleyip kavuralım.
  8. Kavrulan harcın altını kapatıp, ceviz ve susamları ekleyip, soğumaya bırakalım.
  9. Harcımız soğuyunca hamurumuzun gazını alıp (biraz yoğuralım) ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak üstüne çok az bastıralım.
  10. Tatlı kaşığı ile hamurların üstlerine koyup düzeltelim ve evvelce ısınmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim afiyet olsun.

Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Mercimek Çorbası
5 Dakikada Tavada Tuzlu Kek (Acıkınca , Kahvaltıya Sahura Mis)
Yaprak Sarma İç Malzemeleri
Kilis Tava
Kuzugöbeği Mantarı Kavurması
Unsuz Şekersiz Diyet Kurabiye
Hdabla | © 2025 |