Biberli Ekmek
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 5 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üst materyali;
- 2 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber (opsiyonel acı yahut tatlı damak zevkinize göre)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (iri parçalı)
- Yarım çay bardağı susam
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu ısıtıp, maya ve şekerle birleştirip, mayanın kabarmasını bekliyoruz.
- Kabaran mayaya zeytinyağı döküp unu yavaş yavaş ekleyerek yediriyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için üstünü kapatıp kenara alıyoruz.
- Soğanları yemeklik küp küp doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağı alıp, ısıtalım.
- Isınan yağa soğanları atıp, kavuralım (soğanların yalnızca ölmesi yeterli).
- Kavrulan soğanlara salçayı ve baharatları ekleyip kavuralım.
- Kavrulan harcın altını kapatıp, ceviz ve susamları ekleyip, soğumaya bırakalım.
- Harcımız soğuyunca hamurumuzun gazını alıp (biraz yoğuralım) ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak üstüne çok az bastıralım.
- Tatlı kaşığı ile hamurların üstlerine koyup düzeltelim ve evvelce ısınmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelim afiyet olsun.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






