Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 4 yemek kaşığı tereyağı ( yaklaşık 50 gr)
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Maraş yolu ikili kavrulmuş dondurma
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve irmiği ocağın altı kısık bir halde ocağa alıyoruz.
- Tereyağı ve irmiği daima karıştırarak kavuralım.
- Bu ortada diğer bir tencere de şekerden çok az ayırıp, şekerle suyu yalnızca şeker eriyinceye kadar karıştırarak eritelim.
- Şekerden ayırdığımız kısmı rengi dönen kavrulan irmiği ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Rengi uygunca yoğunlaşınca şerbeti ekleyip, süratli hızlı karıştıralım.
- Sonra biçim verip, içine dondurma kıyarak servis edelim. Afiyet olsun 🙂
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















