Tavuklu Keşkek

Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 200 gram haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
  • 1 buçuk su bardağı haşladığınız tavuğun suyu
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı pulbiber

Tavuklu Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı akşamdan ıslatın sonraki günü bir kaç defa yıkayıp suyunu süzün, sonra pak su koyup, ocakta buğdaylar uygunca yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Buğdaylar yeterlice yumuşayınca ocağın altını söndürün haşladığınız tavuğun suyundan 1 buçuk su bardağı koyup, 15 dakika tencerenin kapağını kapatın bekletin.
  3. Sonra tencereye didiklenmiş tavuk etini ve tuzu koyun karıştırın.
  4. Tenceredeki malzemeyi blender dan geçirin.
  5. Bir tavada tereyağı ve sıvı yağ eritip, pulbiberi ekleyip, kızdırın.
  6. Keşkeği servis tabağına alın ve üzerine pulbiberli yağı gezdirin. Afiyet olsun.

Tavuklu Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası (Tutmama Şansı Yok)
En Basitinden Profiterol
Kakaolu Islak Kek
3-2-1 Poğaça
Cocostar Pasta
Poğaça Tarifim
Hdabla | © 2025 |