Tavuklu Keşkek
Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 200 gram haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
- 1 buçuk su bardağı haşladığınız tavuğun suyu
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı pulbiber
Tavuklu Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdayı akşamdan ıslatın sonraki günü bir kaç defa yıkayıp suyunu süzün, sonra pak su koyup, ocakta buğdaylar uygunca yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Buğdaylar yeterlice yumuşayınca ocağın altını söndürün haşladığınız tavuğun suyundan 1 buçuk su bardağı koyup, 15 dakika tencerenin kapağını kapatın bekletin.
- Sonra tencereye didiklenmiş tavuk etini ve tuzu koyun karıştırın.
- Tenceredeki malzemeyi blender dan geçirin.
- Bir tavada tereyağı ve sıvı yağ eritip, pulbiberi ekleyip, kızdırın.
- Keşkeği servis tabağına alın ve üzerine pulbiberli yağı gezdirin. Afiyet olsun.
Tavuklu Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






