Fırında İncik (Şef Usulü) Sadece 3 Malzeme İle

Fırında İncik (Şef Usulü) Yalnızca 3 Materyal İle Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kesim incik (dana yahut keçi)
  • 5-6 adet arpacık soğan (bütün kullanılacak)
  • 1 baş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı (veya sıvı yağ)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 kol taze biberiye (veya yarım çay kaşığı kuru)

Fırında İncik (Şef Usulü) Yalnızca 3 Gereç İle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Granit tavayı düzgünce ısıt. İnciklerin her iki tarafını 3-4 dakika yüksek ateşte mühürle (rengini alsın, lezzet kilitlensin).
  2. Altına arpacık soğanları ve bütün sarımsak dişlerini yay. Üzerine mühürlenmiş incikleri koy. Tuz, karabiber, kekik ve biberiyeyi serpiştir. Tereyağını kesim modül üstlerine bırak. 1 su bardağı sıcak suyu kenardan dök.
  3. Fırın kabını folyo ile sıkıca kapat. 🔸 Ön ısıtmalı fırında 200°c fansız 30 dakika 180°c fansız 1,5 – 2 saat pişir 🔸 son 10-15 dk folyoyu aç, 200°c fanlı modda üstü nar üzere kızarsın.

Fırında İncik (Şef Usulü) Yalnızca 3 Gereç İle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kremalı Tatlı Patates
Milföy Midye Börek
Kokanta Usulü Karalahana Turşusu
Pratik Tarif Pancar Meze
Kaşık Güzeli Tarifi
Şeker Pare (Tam Tutan Tarif)
Hdabla | © 2025 |