Fırında İncik (Şef Usulü) Sadece 3 Malzeme İle
Fırında İncik (Şef Usulü) Yalnızca 3 Materyal İle Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kesim incik (dana yahut keçi)
- 5-6 adet arpacık soğan (bütün kullanılacak)
- 1 baş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı (veya sıvı yağ)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 kol taze biberiye (veya yarım çay kaşığı kuru)
Fırında İncik (Şef Usulü) Yalnızca 3 Gereç İle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Granit tavayı düzgünce ısıt. İnciklerin her iki tarafını 3-4 dakika yüksek ateşte mühürle (rengini alsın, lezzet kilitlensin).
- Altına arpacık soğanları ve bütün sarımsak dişlerini yay. Üzerine mühürlenmiş incikleri koy. Tuz, karabiber, kekik ve biberiyeyi serpiştir. Tereyağını kesim modül üstlerine bırak. 1 su bardağı sıcak suyu kenardan dök.
- Fırın kabını folyo ile sıkıca kapat. 🔸 Ön ısıtmalı fırında 200°c fansız 30 dakika 180°c fansız 1,5 – 2 saat pişir 🔸 son 10-15 dk folyoyu aç, 200°c fanlı modda üstü nar üzere kızarsın.
Fırında İncik (Şef Usulü) Yalnızca 3 Gereç İle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















