Ciğer Köftesi

Ciğer Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ciğer
  • Köftelik bulgur (200 ml su bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kuru reyhan ( göz kararı)
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz

Sos için;

  • Salça
  • Kuru soğan
  • Kapya biber
  • Sıvı yağ
  • Kara biber
  • Pul biber

Üstüne;

  • Yeşil soğan
  • Maydanoz

Ciğer Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ciğeri rondodan çekiyoruz. Daha sonra kuru soğanı rendeliyoruz bir kabın içine alalım köftelik bulgur un ve yumurta biraz reyhan biraz tuz ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz yoğurdukça kıvam alacak biraz form alması sıkıntı olan bir köfte.
  2. Ceviz büyüklüğünde alıp hafif bastırıp yassı hale getiriyoruz. Başka taraftan tencerede suyumuzu kaynatıyoruz içine biraz tuz atalım. Kaynayan suyun içine köfteleri atalım 15 dakika kâfi.
  3. Haşlanan köfteleri süzelim. Öbür tencerede bir adet kuru soğanı sıvı yağla kavuralım hafif yumuşayan soğanın üstüne dilediğiniz üzere kestiğiniz kapya biberleri ekleyelim sonrasında salça ile biraz kavuralım.
  4. Kavrulan salçanın içine kara biber ve pul biberimizi dökelim haşlanan köftelerimizi atalım devamında biraz köfteleri salçayla özdeştirelim.

Not:Bu yemek biraz yağ çektiği için ve birazda yağlı yemek seviyorsanız yağını bir tık fazla koyabilirsiniz. Son olarak servisi yaparken yeşil soğan ve maydanoz karışımını üstüne gezdirelim.

Ciğer Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Ve Pratik: Fırında Sebzeli Köfte Tarifi (Videolu)
Pudingli Pasta (Fakir Pastası)
Tencerede Cheesecake
Girit Usulü Kabak Sıyırmı
Hurma Topu
Kolay Tiramisu ( Kedidili Bisküvili)
Hdabla | © 2025 |